Blog
nov 12

PLSTRN || verbouw en uitbreiding ’30 villa

PLSTRN
Verbouw en uitbreiding ’30 villa

Deze karakteristieke twee-onder-een-kapwoning komt uit de jaren ’30 en bevindt zich in een lommerrijke woonwijk in Bilthoven. De bestaande woning is ingrijpend gerenoveerd en voorzien van een lichte, moderne uitbouw. De woning is aangepast om beter tegemoet te komen aan de eisen van deze tijd en tegelijkertijd zijn ook de oorspronkelijke details teruggebracht.

In het ontwerp van de nieuwe uitbouw staan licht en transparantie centraal. Door toepassing van de glazen achtergevel als de nieuwe glazen entree blijven oorspronkelijke zichtlijnen tussen het woonhuis en de garage intact. De huidige garage wordt op een later moment als kantoorruimte bij de woning betrokken. Ondanks de geldende beperkingen van het bestemmingsplan is dit alles geheel vergunningsvrij uitgevoerd.

PROJECTGEGEVENS:

  • status; gerealiseerd 2018
  • opdrachtgever; particulier
  • aannemer; Hessel totaalbouw
VERGELIJKBARE PROJECTEN
CRM || Verbouwing en uitbreiding
vGGH || Samenvoeging en uitbreiding in een monumentaal blok
GNKL || Uitbouw met woonkeuken
BLACKBOX || Woonhuis