Blog
jan 04

2-GEN || familiewoning

2GEN
Familiewoning

Voor een kavel van 6,60 mtr breed op het voormalige Veemarkt terrein wordt een gecombineerd woonhuis ontworpen. Het gecombineerde woonhuis beschikt over ruimte voor het gezin met 3 kinderen en een appartement voor de grootouders. Het uitgangspunt is hierbij dat beide ook los van elkaar kunnen functioneren. De enige gezamenlijke ruimte in het woonhuis is de tuinkamer die gecreëerd is aan de voorzijde op de begane grond.

De trappen vormen de as van de woning en zorgen voor interne zichtlijnen. Door de positionering van de trap worden de leefverdiepingen aan de voorzijde steeds groter. De trap leidt uiteindelijk naar het dakterras.

PROJECTGEGEVENS:

  • status; ontwerp 2015
  • opdrachtgever; particulier
  • aannemer; N.B.
VERGELIJKBARE PROJECTEN
BLACKBOX || Woonhuis
‘K2’ || Woonhuis
‘K3’ || Zelfbouwwoning
PRM || Villa in Paramaribo