Blog
okt 31

‘K2’ || woonhuis

K2
Woonhuis

Het voormalige Veemarkt terrein heeft plaats gemaakt voor woningen. Op een kavel van 6 mtr breed moet voor de opdrachtgever een gezinswoning worden gebouwd. Dit kan geheel welstandsvrij.

De opdrachtgever streefde naar een woning met maximaal rendement aan licht en zicht met behoudt van privacy. Dit komt terug in de toepassing van de zwarte gevel waarbij de witte kaders de leefruimtes aanwijzen. Binnen zorgt het open trappenhuis voor zowel licht als interne relaties tussen de woonlagen. Hierdoor functioneert het hele huis als één geheel.

PROJECTGEGEVENS:

  • status; gerealiseerd 2017
  • opdrachtgever; particulier
  • aannemer; Aannemingsmaatschappij Claus B.V.
  • fotografie; Ming Chao
begane grond
eerste verdieping
tweede verdieping

Om de verbinding tussen de functies nog meer te versterken is het kastmeubel in de woonkamer, meegenomen in het ontwerp van de keuken. Daarnaast volstaat de woning wat betreft de eisen voor de EPC en de GPR.

VERGELIJKBARE PROJECTEN
‘K1’ || Hoekwoning
BLACKBOX || Woonhuis
‘K3’ || Zelfbouwwoning
THE WHOLE || 6 studio’s en een penthouse