Blog
nov 19

BNTN || interne verbouwing

BNTN
Interne verbouwing op de berg van Rhenen

De opdrachtgevers van dit project komen oorspronkelijk uit de stad. Voor hun nieuw woning in Rhenen zijn ze op zoek naar het perfecte vakantiegevoel.

De woning is oorspronkelijk gebouwd in de jaren ’70. Inmiddels is de woning volledig gemoderniseerd en voorzien van installaties en isolaties op basis van BENG.

Intern zijn de oorspronkelijke ruimtes met elkaar verbonden waarbij licht en zicht centraal staan. De nieuwe geplaatste trap doorbreekt de as van het huis. Om het ruimtelijk karakter te versterken worden er nieuwe glazen puien geplaatst. Alle nieuwe kozijnen zullen uitgevoerd worden in meranti hout, wat refereert aan de oorspronkelijke stijlkenmerken die grotendeels behouden zijn gebleven.

PROJECTGEGEVENS:

  • status; gerealiseerd 2018
  • opdrachtgever; particulier
  • aannemer; Bouwbedrijf Hijnekamp B.V.
Begane grond
Eerste verdieping
VERGELIJKBARE PROJECTEN
vGGH || Samenvoeging en uitbreiding in een monumentaal bouwblok
PLSTRN || Verbouw en uitbreiding ’30 villa
ADMRL || Aanbouw