Blog
dec 18

ADMRL || aanbouw

ADMRL
Aanbouw

Een begane grond woning dat is gelegen in een monumentaal bouwblok in Amsterdam-west wordt uitgebreid. In de uitbouw zijn drie kinderkamers gecreƫerd, die in open situatie dienen als speelkamer. Voor over de gehele diepte van de uitbouw en eetkamer is een continue meubel ontworpen met verschillende functie. Dit meubel versterkt de diepte en beschikt over voldoende bergruimte.

Om het daglicht in de woning te behouden komt de uitbouw langs de erfgrens te liggen. Hierdoor ontstaat er een beschutte loggia. Daarnaast wordt voor het maximaal behoudt van het daglicht de gehele uitbouw verdiept aangelegd. De schuine kappen op de uitbouw versterken dit effect.

PROJECTGEGEVENS:

  • status; in aanbouw
  • opdrachtgever; particulier
  • aannemer; eigen beheer
VERGELIJKBARE PROJECTEN
NKKR || Revitalisatie ’70 bungalow
CRM || Verbouwing en uitbreiding
BNTN || Interne verbouwing